Over Erna

Wie is ze geworden?

Als ondernemende innovator is creatief en vernieuwend bezig zijn mijn grootste kracht. Dit doe ik gegrond en vanuit mijn intuïtie. De kennis heb ik door de jaren heen opgedaan door studies en persoonlijke ervaringen.

Als oudste uit een gezin met 4 kinderen was ik al vroeg op mezelf aangewezen door mijn werk in de ouderenzorg, daardoor ging ik op mezelf wonen zodat snel zelfstandig worden een feit was. Voor mij als mensenmens een hele omschakeling.

Ik ging me ontwikkelen en ben mijn hele leven al ontzettend leergierig, wil graag overal wel iets van weten. Mijn intuïtie was in die tijd sterk aanwezig (dat was soms best een uitdaging) net zoals kleuren en creativiteit. Ondertussen is het mij wel duidelijk dat ik vroeger graag de ander een plezier deed om maar niet uit de toon te vallen. Nu laat ik mijn intuïtie mij vaker de weg wijzen en daar mag ik van mezelf op vertrouwen.

Na mijn werkzaamheden in de zorg ben ik op verschillende plaatsen aan het werk geweest, ik pakte alles aan wat er op mijn pad kwam om maar bezig te zijn. Hier heb ik ook veel van geleerd en daar doe ik nu mijn voordeel mee. Na een huwelijk die strandde kwam ik in Arnhem terecht. Er veranderde heel veel, ik voelde me weer terugkomen bij mezelf, ontmoette een nieuwe partner, ging nieuwe dingen leren en verdiepte ik me in kleur en wat dat met mij kon doen.

Ruim 18 jaar heb ik me bezig gehouden, naast mijn banen, met adviezen geven op het gebied van kleur. Tot ik zelf vastliep en ik van de één op andere dag weer alleen was.

Nog steeds in Arnhem en ondertussen op kantoor in de jeugdzorg werkzaam ging ik toch best aan mezelf twijfelen, was ik wel voorbestemd om met iemand samen te zijn? kan ik wel van iemand houden? Hou ik wel van mezelf? vragen waar ik toen mee worstelde en waar ik nog geen antwoorden op had. Ondertussen hulp gekregen die ik had gezocht en na een paar weken mezelf best wel zielig te vinden heb ik mezelf de keus gegeven tussen – of je zet je schouders er onder en maakt nog iets van je leven of je blijft in je neerwaartse spiraal en raakt iedereen om je heen kwijt…. Nou dan was de keus niet zo moeilijk want ik hou van mezelf en van mensen om me heen.

Schouders er onder en mijn standaard zin werd toen… “Hé Erna, geen hand vol maar een land vol, en als er ergens iemand loopt die voor jou bestemd is dan kom je hem zeker tegen”

Na mijn ontmoeting met Jos in januari 2009 is alles ten goede veranderd en woon ik sinds oktober van dat jaar in Veghel, ben ik weer gelukkig en getrouwd en hebben we samen opnieuw de liefde terug gekregen die we kwijt waren.

Alles wat ik gedaan heb in ’t verleden heeft me gebracht waar ik nu ben. Wil ik nog iets anders dan zal ik daar zelf iets aan moeten doen. Deze quote heeft heel lang op mijn toilet en prikbord gehangen en zit als een anker vast in mijn geheugen.

Vanaf dat ik mijn persoonlijke kracht in kleuren ken en leef, is anderen inspireren en intuïtieve creativiteit waar ik mijn passie in heb ontdekt en hier dan ook mijn coachwerk van heb gemaakt.

Naast het maken van de Encaustic & Art wastekeningen en schilderijen geniet ik samen met Jos van onze camper en fietstochten in Nederland, er gewoon even lekker tussenuit gaan, musicals en muziek en op z'n tijd een dansje maken past ook wel bij mij. Voor mijn rust is balans belangrijk en geniet ik van mijn wekelijkse yoga en dagelijkse meditaties waar ik tijd voor maak.

Mijn leven leef ik vanuit 'zijn met dat wat er is' zonder me druk te maken over wat er komen gaat. Dit doe ik stevig met 2 benen op de grond zodat mijn spiritualiteit haar weg mag vinden.

Hoe is dat voor jou?

Alle veranderingen hebben mij laten voelen dat ik vanuit mijn intuïtie anderen mag en kan helpen en dat spiritualiteit bij mij hoort, het geeft me de rust die ook ik op z’n tijd nodig heb.

Liefs Erna

Ik heb 't nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik 't wel kan!