Wie is Erna?

De ondernemende innovator die graag op creatieve wijze communiceert. Dit doe ik vanuit mijn gevoel waaruit ik de kennis haal die ik door de jaren heen heb opgedaan door studies en persoonlijke ervaringen.

Als oudste uit een gezin met 4 kinderen was ik al vroeg op mezelf aangewezen door mijn werk, begin jaren 80, werkte ik in een bejaardenhuis, ja zo heette dat toen nog. Hier ben ik als 't ware in het diepe gegooid om op mezelf te gaan wonen. Dit terwijl ik een familie mens ben. Het was dan ook een best pittige tijd.

En zoals dat gaat in het leven je went ergens aan. Ik ging me ontwikkelen, ik ben mijn hele leven al ontzettend leergierig en wil graag overal wel iets van weten. Dit heeft voordelen en ook wel een paar nadelen, alleen dat ontdekte ik pas jaren later. Mijn gevoel was in die tijd sterk aanwezig net zoals kleuren en creativiteit . Veel deed ik alleen en dacht daar verder niet bij na. Ondertussen is het mij wel duidelijk dat ik toen graag de ander een plezier deed om maar niet uit de toon te vallen. Nu laat ik mijn gevoel mij vaker de weg wijzen en daar mag ik van mezelf op vertrouwen.

Na mijn werkzaamheden in de zorg ben ik op verschillende plaatsen aan het werk geweest, ik pakte alles aan wat er op mijn pad kwam om maar bezig te zijn. Hier heb ik ook veel van geleerd en daar doe ik nu mijn voordeel mee. Na een huwelijk die strandde kwam ik in Arnhem terecht. Er veranderde heel veel, ik voelde me weer terugkomen bij mezelf, ontmoette een nieuwe partner, ging nieuwe dingen leren en verdiepte ik me in kleur en wat dat met me kon doen. Ruim 18 jaar heb ik me bezig gehouden, naast mijn banen, met adviezen geven op het gebied van kleur. Tot ik zelf vastliep en ik van de één op andere dag weer alleen was.

Nog steeds in Arnhem en ondertussen op kantoor in de jeugdzorg werkzaam ging ik toch best aan mezelf twijfelen, was ik wel voorbestemd om met iemand samen te zijn? kan ik wel van iemand houden? Hou ik wel van mezelf? vragen waar ik toen mee worstelde en waar ik nog geen antwoorden op had. Ondertussen hulp gekregen die ik had gezocht en na een paar weken mezelf best wel zielig te vinden heb ik mezelf de keus gegeven tussen - of je zet je schouders er onder en maakt nog iets van je leven of je blijft in je negativiteit hangen en raakt iedereen om je heen kwijt.... Nou dan was de keus niet zo moeilijk want ik hou van mezelf en van mensen om me heen. Schouders er onder en mijn standaard zin werd toen... "Hé Erna, geen hand vol maar een land vol ,en als er ergens iemand loopt die voor jou bestemd is dan kom je hem zeker tegen" In Arnhem heb ik gewoond tot oktober 2009. Na de ontmoeting met Jos in januari van dat jaar is alles ten goede veranderd en woon ik sindsdien in Veghel, ben ik weer gelukkig en getrouwd en hebben we samen opnieuw de liefde terug gekregen die we kwijt waren.

Om het Veghelse te leren kennen heb ik veel gelezen over wat hier zoal de mensen bezig houd. Er kwam een tijd dat ik me begon te beseffen dat ik ook wel 'ergens' mijn tijd aan wilde geven en ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij De Zonnebloem afdeling in Veghel en de dorpen, dit doe ik nog steeds en dan komt toch het stukje zorg terug waar ik heel blij van wordt.

Alles wat ik gedaan heb in 't verleden heeft me gebracht waar ik nu ben. Wil ik nog iets anders dan zal ik daar zelf iets aan moeten doen. Deze quote heeft heel lang op mijn toilet en prikbord gehangen en zit als een anker vast in mijn geheugen.

Hieronder zie je een foto van mijn blauwdruk kleuren, want kleuren horen bij mij net als inspireren en creativiteit. Als creatieve communicator en ondernemende innovator ben ik graag bezig met de toekomst en kijk ik naar datgene wat ik zelf er aan kan doen om het anders te bekijken. Gebruik ik mijn balanskleuren om dingen gedaan te krijgen. En als jij je nu afvraagt waar dit over gaat is het deelnemen aan één van de creatieve en kleurrijke theesessies in de even weken waar ik je graag ontmoet. Deze theesessies zijn bedoeld om kennis te maken met mij en mijn werkzaamheden en om wellicht te ervaren of er een klik is om jou verder te kunnen begeleiden in jouw persoonlijke vragen.

Alle veranderingen hebben mij laten voelen dat ik vanuit mijn gevoel anderen mag en kan helpen en dat spiritualiteit bij mij hoort, het geeft me de rust die ook ik op z'n tijd nodig heb.